Sexepil / The Houdinis

04. 08.
Ház
-

THE HOUDINIS & SEXEPIL
2017/04/08 - FOGAS HÁZ

A legendás Sexepil és a The Houdinis a 90 es évek elejétől az angol nyelven megszólaló magyar underground rock és wave két meghatározó zenekara. Mind két zenekar egy hosszabb kihagyás után revitalizálódott, és most egy közös koncerttel ünnepel, hogy megmutassa a műfaj múltját és jövőjét egyszerre.

SEXEPIL
A Sexepil magyar nyelven kezdte, így vált kultikussá már a nyolcvanas években. Nemzetközileg is sikeres korszaka 1990-ben indult, amikor a holland Mick Ness állt mikrofon elé, és angol szövegre váltottak. Öt év alatt három ütős lemezt írtak: a Love Jealousy Hate (1991), az Against Nature (1993) és a Sugar for the Soul (1995) A Sexepil a magyar de angol nyelven megszólaló zenekarok közül először ott ált a nemzetközi alternatív rock porondján. Turnézott a Björköt útjára indító Sugarcubes-zal, színpadra lépett a Faith No More-ral is – a Music TV ’’120 Minutes’’ kultikus műsora az ő klipjeiket (Eroding Europe, Jerusalem) is rendszeresen pörgette. Később -Magyarországról elsőként- olyan helyeken játszhattak, mint a texasi SXSW fesztivál vagy a legendás New York-i CBGB. Aztán eltűntek a szemek elől…… hogy 2014 decemberében hosszú vajúdás után, (némileg módosult felállással) végre megszülessen a Your Scream Is Music című új nagylemez, melyen a klasszikus epil-sound egyszer a Tool, máskor a QOTSA vagy a NIN zakatolását idézi, de ezzel együtt néha pofátlanul simán vált fütyülhető poprockba. A zenekar azóta már befejezett egy akusztikus EP-t (The Acoustic Sessions), ami idén februárban meg is jelent CD-n és digitálisan. (bakelit is jön április végén!!!). A Sexepil most a következő felállásban áll színpadra: 

Ábrahám Zsolt ( Heaven Street Seven) - gitár 
Bátor Bence (Amber Smith, Frenk) – dob 
Kocsis Tamás - gitár, 
Örményi Ákos (Óriás) – basszusgitár 
Szalai Anesz (ANEZ) – ének, billentyűs hangszerek 
Vangel Tibor (Volkova Sisters) - dob, ének, basszusgitár.

THE HOUDINIS
A Houdinis közel húsz éve alakult zenekar, tagjai számos meghatározó magyar együttesben működtek közre, illetve sok neves előadó zenélt már a zenekarban (Kiss Tibor, Varga Líviusz, Kiss Endre, stb.). Az 1989-ben Pakson alakult The Houdinis zenei irányvonala a dark wave, punk, metál és a pszichedelikus rock. A Houdinis fennállása során két EP-t (Reaction - 1991, The Houdinis - 1992) és egy nagylemez-anyagot (For Sale - 1994), végül egy válogatást (Simple End, 1999) jelentetett meg. A legutóbbi albumuk, a 2016-os EMBER (Parázs) címet viseli, ez jelzi az új kezdetet és az új lehetőségeket a zenekar új felállásában, a hangzás pedig gazdagon merít a 80-as, 90-es évek zenei világából és ötvözi azokat friss rock, pop és punkos hangzásokkal. A Houdinis zenekar tagjainak hosszú zenei múltja (Heaven Street Seven, Túlvilág, Soerii & Poolek, stb.) garancia arra, hogy a szinpadi és zenei teljesítmény egy maradandó élmény mindenki részére. Idén pedig jön az új lemez! A zenekar tagjai:

Balczer Gábor (Heaven Street Seven) - gitár
Gallyas Vilmos (Túlvilág) - basszusgitár
Mihola Péter (Soerii & Poolek) – ének, gitár
Orbán Gyula (Heaven Street Seven, Túlvilág) - dob
Pintér Norbert - gitár

A KONCERT:

21:15 - The Houdinis (https://m.facebook.com/thehoudinisband/)
22:15 - Sexepil (https://www.facebook.com/sxplmusic/)

Belépődíj: 1500 Ft